Hör ladugårdsägaren Per Mårtensson berätta om brand i hans lada i klippet ovan. Foto: Firas Razak

Ladugårdsägaren om branden: ”Man blir förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdag väcktes Per Mårtensson i Knästorp av att det börjat brinna i hans lada. Det är den fjärde ladugården som drabbats av bränder runt Staffanstorp och Lund den senaste veckan.

– Man tänkte som alla andra tänker att ”så var det vår tur nu”, eftersom det har skett på tre andra ställen inom kort tid och på samma sorts byggnader, säger Per Mårtensson.

Det var vid halv tre-tiden under natten till torsdag som Per Mårtensson väcktes av att en granne upptäckt att det börjat brinna i ladan. Grannen larmade polis och räddningstjänst som snabbt lyckades släcka branden.

– Hade inte hon vaknat så hade byggnaden varit nedbrunnen på kanske en timme, det är ju en träbyggnad så det går ju fort, säger Per.

Oro bland grannar

Polisen misstänker att även denna brand är anlagd. Något även Per Mårtensson utgår ifrån.

– Det börjar ju inte brinna i väggen av sig själv. Man tänker ju på det och kommer inte sova speciellt mycket inatt, man får väl överväga att skaffa övervakningskameror, säger han.

Även grannar i området har påverkats av nattens händelse och upplever det hela som otryggt.

– De var här imorse när vi stod och tittade på ladan. Alla är oroade och tycker att det är obehagligt och otryggt, säger Per.

Polisen utreder samband

Polisen utreder om det kan finnas ett samband mellan veckans bränder men kan i nuläget inte uttala sig.

– Om det nu är någon som tänt fyr vet man ju inte, men varför man skulle göra något sådant har jag ingen aning om, man blir bara förbannad helt enkelt, säger Per.

Hör Per Mårtensson berätta om nattens brand i Knästorp i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.