Antalet lägenheter till hemlösa barnfamiljer minskas Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT

Lägenheter till hemlösa blir studentbostäder

Publicerad

Malmös kommunledning ändrar sig när det gäller bostäderna för hemlösa barnfamiljer. Antalet minskar kraftigt och istället väljer man att satsa på studentbostäder.

Från början var det tänkt att det skulle bli 133 bostäder för hemlösa barnfamiljer på Krossverksgatan i Limhamn. Men nu blir det 33 stycken istället. Och det beror på Liberalerna i det nya Malmöstyret som hade som ett av sina vallöften att skapa ett mer blandat område.

– Att i samma fastighet endast ha hushåll i utsatt situation hade riskerat bli stigmatiserande för de boende, inte minst barnen, säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens förste vice ordförande, som är mycket nöjd med beslutet.

Det dryga 30-talet bostäder som blir kvar från den ursprungliga satsningen ska användas som genomgångslägenheter till hemlösa barnfamiljer som inte har sociala problem. Tanken är att de ska kunna bo där medan en ny permanent bostad ordnas. Resten av lägenheterna ska bli studentboenden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer