Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skolchef Cecilia Flood och kommunstyrelsens vice ordförande Daniel Jönsson Lyckestam (M) berättar att de redan letar efter paviljonger för lågstadieeleverna. Foto: Linnea Nybogård/SVT

Eleverna får gå i paviljonger tills skolan byggs upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Lågstadiedelen av Glimåkraskolan har brunnit ner. Skolan är en del av Östra Göinges stora skolsatsning som skulle ha invigts i höst men kommunen ger inte upp. Skolan ska återuppbyggas.

– Det här var verkligen: Nu är vi igång! Och så brinner det, berättar Daniel Jönsson Lyckestam (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Räddningstjänsten fick larmet vid 17.30-tiden på torsdagskvällen och flera räddningsstyrkor bekämpade elden samt ett VMA gick ut till allmänheten.

Östra Göinge har just nu ett projekt där de ska höja skolresultaten i hela kommunen. Först ut var Glimåkraskolan vars lokaler har renoverats och som skulle invigas till hösten.

Letar efter paviljonger

I stället står nu lågstadieeleverna utan lokaler. Skolchef Cecilia Flood berättar att de letar efter en lösning så att eleverna ska få vara kvar i Glimåkra.

– Vi ska se till att få fram paviljonger, säger hon.

Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott.

I videon får du höra några av skolans elever berätta om vad de tänker kring branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.