Köerna ringlade långa till Skånetrafikens kontor under lördagen. Foto: SVT

Långa köer till Skånetrafiken efter indraget Jojo-kort

Uppdaterad
Publicerad

Köerna var långa till Skånetrafikens kontor på centralstationen under lördagen. Detta efter att Jojo-korten med resekassa har dragits in.

– Vi har stått här i två och en halv timme för att föra över våra pengar, säger Kjell Pettersson.

Den 14 december tar Skånetrafiken bort Jojo-korten med resekassa för att få fler resenärer att använda sig av mobilappen. Det innebär att personer som har pengar på sina kort efter den 14 december måste lösa in det till värdekoder.

– Jag tror de som står i köerna känner att de måste göra det idag, men det behöver de verkligen inte göra. Man har tio år på sig att fixa detta, säger Anne Aobadia, kommunikatör på Skånetrafiken.

Kjell Pettersson stod i kön för att överföra pengar från sitt Jojo-kort. Foto: SVT

Kjell Pettersson stod i kön i två och en halv timme innan han kom fram till Skånetrafiken.

– Jag kände att det var bättre att göra nu direkt än att vänta. Så det var värt att stå i två timmar, säger han.

”Rulla köttbullar istället”

Anne Aobadia tycker inte man borde spendera en lördag genom att stå i en lång kö. Hon menar att det fungerar lika bra att göra det hemma vid datorn.

– Det är bättre att man är hemma och rullar köttbullar än att gå ner dit. De har tio år på sig och kan lika gärna göra det på vår hemsida , säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.