Foto: Magnus Hellström, TT

Bekräftat: Valpar i vargreviret på Linderödsåsen

Uppdaterad
Publicerad

Det finns valpar i vargreviret på Linderödsåsen. Det beskedet kom länsstyrelsen med på fredagsförmiddagen.

Två av länsstyrelsens vilthandläggare har under morgonen varit på plats där Magnus Hellström spelade in en film på åtta vargar.

– Jag mötte upp dem och så körde vi dit. De klättrade upp i tornet och jämförde med filmen, säger Hellström till SVT Nyheter Skåne.

Vargen i Skåne

Vilthandläggarna kunde då konstatera att filmen verkligen är därifrån.

– Det råder ingen tvekan om att filmen är inspelad i reviret. Vi vet nu att det har fötts flera valpar i reviret. Vi ser åtta vargar på filmen och det är vad vi kan konstatera i nuläget, säger Tom Espgård på länsstyrelsen.

”Delade känslor”

Det var i tisdags kväll som jägaren Magnus Hellström filmade åtta vargar på sin jaktrunda på Linderödsåsen. Så här säger Magnus Hellström om att han lyckades filma vargarna:

– Det är lite coolt. Men samtidigt så är det delade känslor. Mitt stora intresse är att gå med mina hundar i skogen och nu måste man tänka mer än en gång innan man släpper dem lösa.

Här kan du se Hellströms film från reviret:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargen i Skåne

Mer i ämnet