Lärare i nordöstra Skåne döms för grov barnvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Inte förrän flickan blev äldre förstod hon vad hon blivit utsatt för, står det i domen. En man, som arbetat som lärare i nordöstra Skåne, döms till fängelse i fem år för grov våldtäkt mot barn.

Mannen döms för att vid två tillfällen mellan 2012 och 2014 ha förmått en flicka att ta hans penis i sin mun. Flickan var vid det första tillfället sex år gammal. Efter det första övergreppet ska mannen även ha onanerat i flickans närvaro, enligt domen.

Minns inte våldtäkterna

Mannen har lämnat få uppgifter om händelserna och inte uttryckligen förnekat att han begått de påstådda brotten, menar rätten. Istället har han hänvisat till att han inte minns att något sådant ska ha inträffat.

På tisdagen dömdes mannen av Kristianstads tingsrätt till fem års fängelse för grov våldtäkt mot barn. Flickan får ett skadestånd på 180 000 kronor.

Mannen är i medelåldern och har arbetat som lärare i nordöstra Skåne.

Förstod långt senare

Tingsrätten anser inte att det rör sig om vad man normalt betecknar som förträngda minnen. Flickan var ”så liten när övergreppen skedde att hon inte förstod innebörden i handlingarna”, resonerar tingsrätten. ”Inte förrän hon själv blev äldre har hon förstått vad hon blivit utsatt för.”

Tingsrätten konstaterar att flickans berättelse är ”lång, klar och synnerligen detaljrik”.

Mannen nekar till brott. Han är fortsatt häktad tills domen vunnit laga kraft.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer