• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Mikael Nilsson

Explosion vid pizzeria i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har larmat SOS Alarm om en hög smäll i centrala Lund. Enligt polisen handlar det om en kraftig fyrverkeripjäs, som har kastats mot en pizzeria.

Larmet kom vid 3-tiden under natten mot måndagen. Flera personer hade då hört en hög smäll i centrala Lund.

Enligt SOS Alarm ryckte både räddningstjänsten och polisen ut till platsen.

– Räddningstjänsten har varit där men har lämnat ganska snabbt. Det är polisen som äger händelsen nu, säger Ola Åström på SOS Alarm.

Enligt polisen så är det en kraftigare fyrverkeripjäs som exploderat. Restaurangen och ett intilliggande apotek har fått skador. Det rör sig som skador på en entrédörr och på fönster. Ingen person har skadats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.