Visa alla (3)

Sex misstänkta släppta – Polisen: ”Det var inte riktiga vapen”

Publicerad

Under torsdagskvällen grep polisen sex personer, alla misstänkta för grovt hot mot tjänsteman, på Lindängen i Malmö. Polisen avlossade ett skott under insatsen. Nu har männen släppts men är fortfarande misstänkta.

Vid 20.15 på torsdagskvällen gjorde polisen ett kontrollärende på Balladgatan i området Lindängen i Malmö, efter att de fått in samtal om att man sett flera personer med vapen.

På platsen grep polisen sex personer, misstänkta för grovt olaga hot. Under insatsen avlossade en av poliserna ett skott.

På platsen hittades vapen. Foto: Mikael Nilsson

Först meddelade polisen att personerna blivit gripna misstänkta för vapenbrott – men de uppgifterna ändrades sedan till att sex personer gripits, misstänkta för grovt hot mot tjänsteman.

– Ingen person har blivit skadad i samband med händelsen, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisen.

Hade inga riktiga vapen

Under fredagsförmiddagen meddelade polisen att sex personer är fortsatt misstänkta för grovt hot mot tjänsteman. Men att de sex männen, i åldern 25-35 år, har släppts efter förhör och är inte misstänkta för vapenbrott, eftersom de vapenliknande föremål de hade på platsen inte var skarpa.

– Jag kan inte säga exakt vad det rör sig om för vapen, men de är inte riktiga, säger Jimmy Modin presstalesperson hos polisen.

Varför avlossades ett skott?

– Våra patruller kommer dit och ser de här personerna med de här vapenliknande föremålen. När de ingriper så uppstår en situation där en av poliserna avlossar sitt tjänstevapen, säger Jimmy Modin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldet i Malmö

Mer i ämnet