Man sköts till döds i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern avled på lördagskvällen efter att skjutits i en trappuppgång på Lindängen i Malmö. Polisen har inlett en förundersökning om mord, men ännu vid 7-tiden på söndagsmorgonen hade ingen misstänkt gripits.

Polisen kan inte svara på om man söker en eller flera gärningsmän, men uppger att flera skott avlossades.

– Vi har en tydlig bild av vad som har hänt, att det har varit en konfrontation, skottlossning, i en trappuppgång, säger Peter Martin, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

Larmet om skottlossningen kom vid 18.30-tiden. Strax före kl 23 meddelade polisen att mannen avlidit. Anhöriga är underrättade.

Polisen spärrade av trappuppgången och innergården och sökte under kvällen efter spår på platsen, bland annat med hjälp av en specialtränad hund.

– Vi har även haft tekniker på plats och arbetat intensivt med dörrknackning och annan informationsinhämtning, sade Evelina Olsson, presstalesperson för Polisregion Syd, vid 23.30-tiden när insatsen började avvecklas.

Vid klockan 07 på söndagsmorgonen fanns inga frihetsberövade eller misstänka i ärendet.

– Nu arbetar man med de vittnesuppgifter som samlats in under kvällen och går igenom rapporter från den tekniska undersökningen, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen.

Polis på plats vid avspärrningarna efter skottlossningen på Lindängen. Foto: TT/Johan Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.