Foto: Mikael NilssonVisa alla (5)
Visa alla (5)

E6 åter öppen efter olycka med lastbil

Publicerad

Larm kom till SOS strax efter klockan nio på fredagsförmiddagen om att en lastbil kört in i ett mitträcke på E6 vid Borgeby. Enligt polisen är en person förd till sjukhus och en man i 50-årsåldern är enligt Region Skåne allvarligt skadad.

Stora trafikstörningar orsakades av olyckan, Trafikverket rapporterade åter full framkomlighet strax efter klockan 19.

Den olycksdrabbade lastbilen ska ha kört in i ett mitträcke när den rullade i norrgående körfält och sedan vält över den södergående riktning.

– Jag vet inte mer än att en lastbil som kom körande i norrgående körfält och vält över båda körfälten och lagt sig på sidan, sade Göran Holmberg, trafiksamordnare på Trafikverket.

Omledning

Tidigare under fredagen ledde Trafikverket om trafik i norrgående riktning.

– Det är en lång omledning som måste göras och det tar längre tid, sade Göran Holmberg.

Avstängningen av E6 försvårade för Trafikverket att hitta omledningssträckan tillbaka ut på motorvägarna. Södergående trafik leds om via Bjärred och den norrgående leds om vid Flädie och in mot Lund, skriver polisen.

Långa köer

Trafikverket beräknade först att E6 skulle vara framkomlig först klockan 20, men kunde släppa på trafiken tidigare än beräknat.

SVT:s utsände Mikael Nilsson var på plats vid olycksplatsen och berättar att det blev långa köer på grund av olyckan men att de bilar som fanns i anslutning till olyckan har fått passera vidare anvisade av polis och trafikverketspersonal.

– De har börjat lasta ut säckar ur lastbilen nu, säger Mikael Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer