• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Olycka med lastbil på Vikingavägen i Lund. Foto: Mikael Nilsson

Lastbil körde in i gångbro i Lund – fastnade

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades till Vikingavägen på Linero i Lund där en lastbil kört in i en gångbro. Larmet om olyckan inkom klockan 9.21 på torsdagsmorgonen.

– Vi är på plats. Det som hänt är att en lastbil kört in och fastnat i en gångbro. Vi försöker nu utreda mer i detalj om vad som har skett, säger Katarina Rusin, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Skåne, på torsdagsmorgonen.

Enligt SVT:s reporter på plats är lastbilen lastad med kött.

Foto: Mikael Nilsson

Enligt räddningstjänsten ska föraren vara oskadd.

– Chauffören är oskadd. Lastbilen har kilat in sig under bron och det återstår att försöka bärga den, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten syd.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Ingen person har kommit till skada i samband med händelsen. Fordonet var bärgat från platsen, uppger polisen vid 11.30-tiden på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.