En man blev påkörd av en lastbil på Norra Grängesbergsgatan i Malmö på måndagseftermiddagen. Enligt polisen smet lastbilsföraren från platsen Foto: Anders Magnusson

62-årig man avled efter att ha blivit påkörd av lastbil i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man skadades allvarligt efter att han blivit påkörd av en lastbil i Malmö på måndagseftermiddagen. Mannen bekräftades under kvällen ha avlidit av skadorna. Enligt polisen avvek lastbilen från olycksplatsen.

Olyckan inträffade 17.20 på Norra Grängesbergsgatan.

– Det är en äldre man som blivit påkörd. Han är allvarligt skadad och har förts till sjukhus, sade Gustaf Sandell, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Polisen gav mannen första hjälpen, innan han fördes till sjukhus med ambulans. Senare meddelade polisen att mannen, 62 år gammal, avlidit av skadorna. Anhöriga har underrättats.

Norra Grängesbergsgatan spärrades av under räddningsarbetet.

Lastbilschauffören, en man i 60-årsåldern, greps av polisen under kvällen. Han är misstänkt för grovt vållande till annans död och grov smitning från trafikolycksplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.