– Jag är ju tydligen sämre på konstgräs än gräs och det är därför jag inte tycker om det heller, säger Markus Rosenberg. Foto: Johan Dernelius

Legendarens sista allsvenska match – på sitt sämsta underlag

Uppdaterad
Publicerad

Markus Rosenberg har inte gjort mål på allsvenskt konstgräs på tre år och tre månader. Nu ska skyttekungen försöka göra så många mål som möjligt på konstgräset i Örebro.

18 år efter allsvenska debuten tar Markus Rosenberg farväl av allsvenskan och han gör det i en rafflande guldstrid. Malmö FF har chans att ta guldet om Djurgården förlorar och om Malmö vinner på målskillnad mot jagande Hammarby. Så Markus Rosenberg och Malmö FF måste göra mål. Helst många mål. Men senast Markus Rosenberg gjorde mål på konstgräs i allsvenskan var den 1 augusti 2016. Då satte han en straff mot just Örebro, dit skyttekungen åker med sitt Malmö FF för att spela årets sista och helt avgörande allsvenska match.

– Jag är ju tydligen sämre på konstgräs än gräs och det är därför jag inte tycker om det heller. Problemet är nog att det är väldigt annorlunda. Antingen vänjer du dig vid konstgräs eller så vänjer du dig vid gräs, säger Markus Rosenberg.

Inte optimalt för målkungen

MFF är kanske den svenska klubb som varit med kritisk mot konstgräset i allsvenskan. Eftersom guldstriden kan bli en målskillnadsaffär så är det inte optimalt för målkungen Markus Rosenberg.

Är det lite mentalt spöke för dig?

– Nej, det är det faktiskt inte. Det handlar nog bara om att jag är lite sämre på konstgräs än gräs.

Hur ska du hantera det på lördag?

– Förhoppningsvis bättre än de senaste tre åren, säger Markus Rosenberg och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.