I finalavsnittet av Veckans brott granskar Leif GW Persson Peter Madsens berättelse om händelsen på u-båten. Foto: SVT

Leif GW Persson om mordmisstänkte Madsen: ”Kommer bli fälld”

Publicerad

I det allra sista avsnittet av Veckans brott granskar professorn och kriminologen Leif GW Persson den mordmisstänkte Peter Madsens historia om vad som hände natten då Kim Wall dog.
– Jag tror han kommer bli fälld, säger Leif GW Persson.

Rättegången mot Peter Madsen har startat, han är åtalad för mordet på Kim Wall samt för brott mot griftefriden och sexuellt våld. I finalavsnittet av Veckans brott ger Leif GW Persson sin syn på Peter Madsens berättelse. Han känner igen dragen hos den den mordmisstänkte.

– Han är bra lik många jag träffat, trots att de har mördat kvinnor i sin närhet, är det dem själva det är synd om. Han är narcissist, psykopatisk och antagligen sadist.

Tror på fällande dom

Peter Madsen nekar till att ha mördat Kim Wall. Han skyller Kim Walls död på ett tekniskt fel som skapade undertryck i u-båten. Han har vid flera tillfällen ändrat sin historia om vad som hände natten mellan den 10-11 augusti i fjol.

– Att han har haft så många olika versioner om vad som hänt talar emot hans trovärdighet, att anpassa sig efter sådant som inte går att förneka är klassiskt, säger Leif GW Persson.

Han menar att bevisningen mot Peter Madsen inte är hundraprocentig, men tror att den är tillräcklig för en fällande dom.

– Den springande punkten är att visa att Kim Wall dött innan själva styckningen och att det var Peter Madsen som gjorde det. Det är där striden kommer att stå och jag tror åklagaren kommer vinna den.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet