I år leder Limhamn Bunkeflo serien stort, inte minst tack vare systrarna Welin från Höllviken. Foto: SVT

Limhamn Bunkeflo nära allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

På söndag spelar FC Rosengård seriefinal mot Linköping borta. Och nästa år kan det bli ett Malmölag till i damernas högsta serie. Limhamn Bunkeflo kan nämligen i helgen säkra en allsvensk plats.

Limhamn Bunkeflo var nära att gå upp redan i fjol med sitt unga lag. I år har de blivit ett år äldre, och leder serien stort, inte minst tack vare systrarna Welin från Höllviken.

– Jag tycker att vi har blivit lite vassare, att skapa farliga målchanser och att göra mål, säger Anna Welin.

På söndag kan de säkra ett allsvenskt kontrakt om de vinner i Östersund, eller om trean Växjö tappar poäng. Två lag går upp. Limhamn har 56 poäng, Hammarby 48 och Växjö 45.

– Det känns sjukt att vi kan säkra det med fyra omgångar kvar. Det visar att vi har gjort någontin bra, men samtidigt är det nervöst att veta att vi har det i egna händer. Det blir en press på oss att känna att om vi vinner matchen går vi upp i allsvenskan, säger Olivia Welin.

”Kul för Malmöpubliken”

Tränaren Sven Sjunnesson har satsat hårt på att få tjejerna att spela offensivt med alla lagdelarna, att vara bollförande och att snabbt återerövra bollen om de förlorar den. Laget har målskillnaden 76-28, vilket är överlägset bäst i serien. Nu talar det mesta för att det blir Malmöderbyn i allsvenskan nästa år.

– Det är jättekul för Malmöpubliken om vi tar oss upp. Det är bara en stimulans och en glädje att få möta FC Rosengård. Vi har ju helt andra förutsättningar än de. Det är kul om vi kan mäta oss med varandra, säger Sven Sjunnesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.