Ett företag har fått låna delar av Slottsparken gratis av kommunen för en ljusshow under vintermånaderna. Foto: SVT

Ljusshow stänger av Malmöpark under vintern – kommunen tar inte en krona i hyra

Uppdaterad
Publicerad

Delar av Slottsparken i Malmö är sedan första november inhägnad och avstängd. Ett företag, som hoppas dra in tio miljoner kronor i biljettintäkter för en ljusshow under vintermånaderna, har fått låna marken gratis av kommunen.

– Vi hoppas vi får 50 000-70 000 besökare, säger Niclas Johansson, vd för MK Illumination.

På lördag öppnar ljusshowen för besökare. Runt 200 kronor kostar inträdet, även för barn över 13 år. Familjer med två barn under 13 år får betala 500 kronor.

Ljusshow i Malmö

– Allting vi gör är storskaligt. Mycket ljus och stora objekt, säger designern Camilla Eriksson när hon visar runt bland sagodjuren i olika lysande färger.

Klippet visar lite av det som döljs bakom inhägnaden i Slottsparken.

Gratis hyra

Företaget behöver inte betala en krona till Malmö stad för de cirka 30 000 kvadratmeter av Slottsparken som företaget fått tillåtelse av att använda fram till den 23 januari.

– Malmö vill ju vara en stad som man besöker under den här perioden. Den här typen av event hjälper absolut till, säger Niclas Johansson, som budgeterat runt 10 miljoner kronor i biljettintäkter.

Malmö stad ger dessutom bidrag till företaget. Se mer i klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljusshow i Malmö

Mer i ämnet