Foto: Simon Paulin/TT

Politiker intresserade av förslag om simhall i Dalby

Uppdaterad
Publicerad

En ny simhall i Dalby har länge diskuterats. De senaste åren har flera förslag om en inomhusbassäng avslagits. Nu ska ett Lundaförslag tas upp i kultur och- fritidsnämnden.

Det var i höstas som Dalbybon Richard Malmquist Nyrén lämnade in sitt Lundaförslag, alltså ett medborgarförslag, om att en simhall skulle byggas.

– Det är dags för en simhall i Dalby. Badhuset inne i stan fyller inte alla kommunmedborgares behov. Dessutom skulle en simhall visa att politikerna satsar på de östra delarna av kommunen, säger han.

På torsdagen ska förslaget tas upp när kultur- och fritidsnämnden sammanträder.

– Vi står bakom Richards förslag. Vi föreslog det redan i vår budget inför 2020 men fick inget gehör då, säger Sebastian Jaktling (S), 2:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Även kultur- och fritidsnämndens ordförande Gunnar Brådvik (L) tycker att förslaget är intressant.

– Kommunens ekonomi är pressad. Därför har en simhall tidigare inte varit prioriteterad. Däremot tror jag att det är möjligt att genomföra om man tar hjälp av externa finansiärer, avslutar han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer