Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Alicia Hernqvist, Hanna Lindvall och Angele Pesce tror att festerna kommer fortsätta hemma, när alkoholstoppet träder i kraft klockan 22 på fredag. Foto: Patrik Cegrini/SVT

Lundastudenterna om alkoholstoppet: ”Jobbigt att avstå”

Uppdaterad
Publicerad

Studentlivet i Lund pekas ofta ut som en motor för smittspridningen i Skåne. Nu när krogarna tvingas stänga tidigt tror studenterna Angele, Alicia och Hanna att festerna kommer flytta hem istället, men själva väljer de att avstå från korridorfesternas trängsel.

Alicia Hernqvist, Angele Pesce och Hanna Lindvall läser sin första termin på Lunds universitet, och hade likt många andra förväntat sig att studierna skulle kunna varvas med korridorsfester och kvällar på krogen.

– Det blir ju en jobbig grej, när man flyttar ner ensam, att avstå från det, säger Angele Pesce.

De tror att de höga förväntningarna på studentlivet gör att folk kommer fortsätta festa, trots regeringens skarpa uppmaningar.

– Även om viruset är här så försvinner ju inte suget efter att träffa nytt folk och socialisera, säger Alicia Hernqvist.

Väljer att avstå

Själva har de valt att bara umgås i det närmsta gänget, som är färre än åtta personer.

– Vi har tagit ett snack och alla har bestämt sig för att träffa varandra och inga andra, säger Hanna Lindvall.

– Man får ju ta lite samhällsansvar, och förhoppningsvis så kanske det lättar upp till våren, så får man en kanon student-vår istället, säger Alicia Hernqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet