Karin Tengvall, hotellärare på Vipan i Lund, med Felicia Lindahl och Clara Svensson. Foto: Privat

Lundatjejer silvermedaljörer i Gymnasie-SM

Uppdaterad
Publicerad

Felicia Lindahl och Clara Svensson från gymnasieskolan Vipan i Lund vann silvermedalj i Gymnasie-SM i hotell.

– Vi blev först förvånade men sedan blev vi jätteglada, säger Felicia Lindahl, som tillsammans med Clara Svensson fick en silvermedalj på Gymnasie-SM i Göteborg i helgen.

Båda går i årskurs tre på gymnasieskolan Vipan i Lund och har tränat inför SM sedan i december. De tävlande har bland annat fått bädda en hotellsäng och ställa i ordning ett konferensrum.

Väcker intresse för branschen

I ett rollspel har de fått möta skådespelare, som agerar gäster, som är missnöjda med sitt boende på hotellet.

– Den här silvermedaljen blir bra att ha vårt cv, säger Felicia Lindahl. Både hon och Clara Svensson har redan arbete inom hotellbranschen så de när de går ut gymnasiet till sommaren vet de att de är attraktiva på arbetsmarkanden.

Gymnasie-SM anordnas av bransch- och arbetsgivarorganisation Visita – Svensk besöknäring. Syftet med mästerskapet är att få fler intresserade av att jobba inom besöksnäringen.

Felicia Ellberg och Evelina Fäldt från samma skola tog silvermedalj i servering. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.