Foto: SVT

Macchiarini polisanmäler lundaläkare för förtal

Publicerad

Henrik Widegren som är läkaren som på ett pedagogiskt sätt undervisar publiken i allt som rör sjukdomar och kroppen i programmet Fråga Lund. Nu anmäls han av Paolo Macchiarini för en låt om den omtalade kirurgen.

På torsdagen stod det slutligen klart att förundersökningen mot kirurgen Paolo Macchiarini om vållande till annans död lades ner.

Nu anmäler i stället den italienska kirurgen lundaläkaren Henrik Widegren för förtal, skriver Läkartidningen. Det handlar om ett skillingtryck som Henrik Widegren skrivit som i ett stycke handlar om just Macchiarinis struptransplantationer.

Ett av styckena i låten lyder; ”för det är inte lämpligt att seriemord sker i bra belysning på ett op-bord”. En rad som Macchiarinis advokat Björn Hurtig menar innebär grovt förtal för hans klient.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Macchiarini-skandalen

Mer i ämnet