Ubåtsägaren Peter Madsen är misstänkt för mord på journalisten Kim Wall. Foto: TT

Madsen avslöjade mordfantasier för älskarinna

Publicerad

Enligt nya uppgifter i fallet Kim Wall ska Peter Madsens älskarinna ha känt till mordplanerna i ubåten.

I en nyligen publicerad artikel i Wired avslöjar journalisten May Jeong, som var nära vän med Kim Wall, att den mordmisstänkte Peter Madsens avslöjat sina mordfantasier för sin älskarinna. Det här ska ha skett genom sms-meddelanden, vilka Köpenhamnspolisen nu ska ha tillgång till.

Älskarinnan, som bor i Köpenhamn, säger till Wired att hon dagarna innan Kim Walls försvinnande fick textmeddelanden från Peter Madsen som antydde att han hade en plan att iscensätta ett mord genom att bjuda in en vän till ubåten.

De här är uppgifter som har framkommit nyligen och är något som Kvällsposten var först med att återberätta i Sverige. Älskarinnan ska vara mycket ångerfull över att hon vid den tiden inte tog Peter Madsens mordfantasier på allvar.

Åklagaren känner till sms:en

Åklagare Jakob Buch-Jepsen bekräftar för SVT Nyheter Skåne att polisen känner till och har tillgång till sms-meddelandena, men vill inte kommentera uppgifterna ytterligare:

– Det är allt jag kan säga i det här läget. Av hänsyn till att den pågående rättegången kan jag varken kommentera innehållet i sms-meddelandena eller hur det kommer att påverka bevisläget i framtiden, säger Jakob Buch-Jepsen.

Rättegången mot Peter Madsen börjar den 8 mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer