Foto: Johan Dernelius/SVT

Så var fjärde rättegångsdagen mot Peter Madsen

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen fortsatte rättegången mot Peter Madsen, mannen som misstänks ha mördat den svenska journalisten Kim Wall. Det var den fjärde rättegångsdagen där fler vittnen förhördes. SVT fanns på plats och rapporterade direkt.

Fyra personer vittnade under fredagen i rättegången mot Peter Madsen. En väninna till Peter Madsen berättade om att han samtalat med henne om döden, snuff-filmer och hur han kunde bli farligare.

Mordet på Kim Wall

Ett annat vittne var en av Peter Madsens praktikanter. Han beskrev Madsen som en mycket passionerad man och uppgav att han hade flaggat för att han skulle vara ledig fredagen den 11 augusti.

En sjöman från fraktskeppet Ternvagt vittnade om att hans skepp höll på att kollidera med Peter Madsens ubåt straxt efter midnatt den 10 augusti, samma kväll som Kim Wall dog.

Efter klockan 13.15 fick åhörarna lämna rättssalen då resten av eftermiddagens förhandling skulle ske bakom stängda dörrar där ett fjärde vittne skulle höras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet