TV: Hör Peter Madsens advokat om anklagelserna

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen bekräftade dansk polis att kroppen som hittades i måndags är identifierad som den svenska journalisten Kim Wall.

Enligt Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark känner han sig nu lättad.

– Den delen av utredningen är nu på plats, och det är han mycket lättad över, säger Betina Hald Engmark till Ritzau.

Dansk polis har identifierat den kropp som hittades i måndags som den svenska journalisten Kim Wall. Peter Madsen är misstänkt för att ha orsakat hennes död och hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark medger att pressen på Madsen har ökat väsentligt sedan det slagits fast att den stympade kvinnokroppen verkligen är kvarlevorna efter Kim Wall.

”Madsen är lättad”

 Hon uppgav senare under eftermiddagen att hennes klient är ”lättad” över fyndet.

Mordet på Kim Wall

– Min klient och jag är mycket till freds med att fyndet som polisen gjort har kunnat identifieras. Den delen av utredningen är nu på plats, och det är han mycket lättad över, säger Betina Hald Engmark till Ritzau.

På frågan om hur hennes klient kan vara lättad över att Kim Walls kropp har hittats svarar hon:

– Min klient är det för han har ingen annan önskan än att det här blir uppklarat och sanningen kommer fram. Det är fortfarande i min klients största intresse och hans önskan.

LÄS MER: Polisen: Det är Kim Wall vi hittat

Rättelse – felaktiga uppgifter om Kim Walls tillhörigheter

Tidigare under onsdagen rapporterade SVT Nyheter att den danska polisen sagt att Kim Walls tandborste och hårborste hittades i Peter Madsens ubåt, detta är felaktigt. Korrekt är att polisen använde Kim Walls hårborste och tandborste för att säkra dna. Detta matchades sedan med blodspår man hittat ombord på ubåten och kunde även kopplas till den döda kroppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet