Malmö – European Social Forum i konkurs

Publicerad

Föreningen bakom det stora politiska arrangemanget European Social Forum har gått i konkurs. Nu riskerar Malmö stad, alltså skattebetalarna, att stå för notan.

– De skulder som inte kan täckas med föreningens tillgångar förblir obetalda. Det återstår att se hur konkursen drabbar kommunen, säger konkursförvaltaren Peter Öfverman

Skulderna är på ungefär 1,6 miljoner kronor och störst skulder har den ideella föreningen till Malmö stad.

Det sociala forumet finansierades bland annat av föreningar, privatpersoner och deltagaravgifter, men det största bidraget på 2,5 miljoner kronor kom direkt från Malmö stad.

– Föreningen har tillgångar i form av en hittills okänd summa på banken och en utrustning för simultantolkning. När jag träffat föreningens kassör på måndag vet vi exakt hur stora skulderna egentligen är, säger konkursförvaltaren Peter Öfverman.

Tidigare i veckan stod det klart att polisens kostnader för mötet var över 26 miljoner kronor. ESF anordnades i Malmö i september i fjol och lockade över 12 000 besökare. Närmare 1 000 poliser övervakade arrangemangen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer