Uwe Rösler (mitten) slutar som tränare i MFF. Bild från dagens presskonferens. Foto: SVT

Malmö FF byter tränare igen – bryter med Uwe Rösler

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF och Uwe Rösler går skilda vägar. Det beskedet lämnades alldeles nyss på en presskonferens. Anledningen är att man har olika syn på framtiden.

Under torsdagskvällen blev det klart att MFF avancerar i  Europa League. Laget besegrade FC Köpenhamn på bortaplan och är därmed klart för 16-delsfinal.

En stor framgång som innebär nya sköna miljoner i klubbkassan. Trots det väljer MFF alltså att byta ut tränaren Uwe Rösler. Det beskedet lämnade sportchef Daniel Andersson på en presskonferens alldeles nyss.

– Det har varit ett svårt beslut, sa Uwe Rösler själv.

– Det är inget beslut som jag tagit på känslomässiga grunder, utan jag har tänkt länge och noga på det här.

Skiljs som vänner

Daniel Andersson säger att klubben och Rösler inte har samma tankar om hur klubben ska gå vidare och att man därför skiljs åt – som väldigt goda vänner.

Det har varit en lång process som skötts mycket professionellt betonade Rösler.

– Vi vill båda detsamma, vi vill att Malmö FF ska lyckas, sa han.

Uwe Rösler säger han över åren lärt sig att följa sin magkänsla och att den säger att det är dags att lämna klubben.

Samtidigt med Uwe Rösler slutar också assisterande tränaren Rob Kelly. Nu går Malmö FF vidare och letar nu efter en ny tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.