Efter segern mot Värnamo säkrade Malmö FF nästa års gruppspel av svenska cupen. Foto: Bildbyrån

Malmö FF ryckte upp sig – klart för gruppspel

Det var hårda ord efter 45 spelade minuter. Men ett underpresterande Malmö FF tog sig i kragen, bortaslog IFK Värnamo med 2—0 — och är därmed klart för svenska cupens gruppspel 2020.

0—2 på Finnvedsvallens resultattavla och således allt frid och fröjd i slutändan för Malmö FF.

Men vägen fram till avancemanget var betydligt krokigare än vad slutresultatet mot division 1-laget IFK Värnamo antyder — och efter en mållös första halvlek var det ord och inga visor från MFF:s Felix Beijmo.

– Det är riktigt dåligt från vår sida. Jag tycker de (Värnamo) är bättre än vi både på fotboll och inställningsmässigt. På allting i dag. Nej, det krävs en rejäl uppryckning nu till andra halvlek, sade högerbacken till C More i halvtid och tillade:

– Vi spelar för Malmö FF. Vi måste visa respekt för klubben och oss själva. Det här är inte okej.

Och en uppryckning var precis vad Skånelaget levererade.

I den 57:e minuten tog Jo Inge Berget emot en passning från Fouad Bachirou, vände upp och skickade bollen lågt i nät intill den vänstra stolpen.

Bara fyra minuter senare punkterades matchen när Guillermo Molins frispelades av Beijmo innan han rundade målvakten Filip Eriksson och rullade in 2—0.

Skåningarna höll sedan undan och kunde, aningen lättade, konstatera att platsen till nästa års gruppspel av svenska cupen var säkrad.