Nu går det inte längre att köpa biljetter till fotbollsmatchen mellan MFF och AIK på söndag. Foto: Anders Bjurö/TT

Regeringen stoppar stora sammankomster – spel inför tomma läktare väntar MFF

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av den förhöjda risknivån för spridning av coronaviruset fattade MFF tidigare idag beslut om att stoppa biljettförsäljningen till söndagens hemmamatch mot AIK. Senare under dagen fattade regeringen beslut om att stoppa sammankomster på över 500 personer. Svenska fotbollförbundet, Svensk elitfotboll och Elitfotboll dam har nu i samråd beslutat att alla matcher i Svenska cupen spelas inför tomma läktare.

Folkhälsomyndigheten höjde tidigare idag risknivån för samhällsspridning av covid-19 till den högsta. Då valde MFF att tills vidare stoppa försäljningen av biljetter inför söndagens hemmamatch mot AIK.

Senare under dagen kom en rekommendation från Folkhälsomyndigheten till regeringen om att stoppa alla större sammankomster på över 500 personer. Nu har regeringen valt att följa den rekomendationen. Med anledning av detta spelas alla matcher i Svenska cupen, inklusive MFF:s match på söndag, inför tomma läktare.

MFF skriver i ett pressmeddelande att alla som har köpt biljetter till söndagens hemmamatch automatiskt kommer att få sin biljett återbetald.

Andra matcher som påverkas i närtid är fredagens P17-match samt lördagens dammatch i DM som även dessa kommer att spelas inför tomma läktare. Torsdagens planerade biljettsläpp till den allsvenska hemmapremiären skjuts upp tills vidare.

”Förbud i minst två månader”

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson säger till TT att förbudet bör gälla i minst två månader.

-Ett par månader tror jag rent realistiskt är ett minimum för att få klart för oss om det överhuvudtaget finns fog för att fortsätta, säger Carlson.

-Vi vet fortfarande inte om vi har en omfattande samhällsspridning, det kommer att visa sig under den närmaste tiden. Har vi det är detta en åtgärd som kommer att bidra till att minska riskerna för den.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet