Malmö – Kortbedragare åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Två män åtalades på måndagen i Malmö misstänkta för omfattande kortbedrägerier. En kvinna som arbetade på en resebyrå ansluten till American Express avtvingades kortuppgifter av en av männen.

Männen, som är 22 och 23 år gamla, greps i september. Personalen på Hotel Hilton vid Triangeln i Malmö anade oråd och misstänkte att det stökiga sällskapet handlade på skimmade kort. Räkningen uppgick då till 15 000 kronor och personalen hade fått meddelande i kassan om att kortet skulle beslagtas.

Polisen hittade fler falska kort samt listor med namn och kortnummer i ett ventilationsfilter på ett hotellrum, rapporterar lokala medier.

Kvinnan ska, enligt åklagaren ha tagit kortuppgifter från den resebyrå i Stockholm där hon arbetade och vidareförmedlat dem till 22-åringen. Han ska på det sättet ha fått information om tusentals kort.

Männen åtalas för grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, 22-åringen dessutom för förberedelse till grovt bedrägeri. Korten har använts för drygt 200 000 kronor vid 18 olika tillfällen.

Kvinnan har, enligt Kvällsposten, sagt att hon hotades med att något kunde hända hennes son. Hon är häktad misstänkt för medhjälp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.