Malmö vann efter förlängning. Foto: Andreas Hillergren/TT

Ny seger för Malmö – slog Brynäs i förlängningen

Malmö Redhawks har fått en flygande start på SHL-säsongen.

Men mot nästjumbon Brynäs tappade laget en tvåmålsledning – och segern kom först i förlängning.

Malmö skuggar serieledande Linköping och Djurgården i toppen av tabellen efter en överraskande stark säsongstart.

Därför var förhoppningarna hos hemmapubliken stora när nästjumbon Brynäs stod för motståndet.

Efter två perioder kunde de också glädjas åt en 2–0-ledning.

Max Görtz utnyttjade ett powerplay efter 14.51 och satte 1–0 bakom David Rautio. I mittperioden var det sedan Marcus Sylvegårds tur att göra mål i samma spelform då han gjorde sitt femte mål för säsongen.

Med 13 minuter kvar av matchen förvaltade Gävlelaget sitt första powerplay i matchen på bästa sätt när Jacob Blomqvist sköt nytt liv i laget.

Malmö fixade sedan en ny tvåmålsledning när lånet Matias Lassen satte 3–1, hans första mål sedan comebacken, med sju minuter kvar. Men Brynäs, som inte spelat match på tolv dagar, svarade snabbt två gånger om. Kvitteringen till 3–3 var ett faktum knappt tre minuter efter Lassens mål.

I förlängningen knep Malmö bonuspoängen efter ett snabbt avgörande av tidigare Brynässpelaren Emil Molin.

Brynäs lämnade nästjumboplatsen tack vare sin poäng.