Uppförandekoden är tänkt att öka tryggheten på kommunens badanläggningar. Foto: Malmö stad/SVT

Malmö stad inför uppförandekod för badgäster

Publicerad
Inför sommaren införde Malmö stad nya regler för besökare till kommunens badanläggningar. I uppförandekoden står bland annat att personalen har rätt att avvisa personer som bryter mot trivselreglerna.

Inget bad med kläder eller underkläder på, ingen fotografering och en vuxen får ansvara för högst tre stycken barn. Det är några av de nya regler som står i Malmö stads nya uppförandekod för sina badanläggningar.

Uppförandekoden trädde i kraft i slutet av juni och gäller alla Malmö stads badanläggningar, samt de anläggningar kommunen har upphandlat med. Bakom beslutet ligger fritidsnämndens ordförande Ewa Bertz (L).

– Det är efter verksamhetsbesök på olika ställen som behovet av detta framkommit. Min förhoppning är att tydliggöra att man inte kan bete sig hur som helst, säger hon.

Uppförandekoden togs fram genom samtal med förvaltningschefen och de ansvariga för badanläggningarna.

Tanken är att uppförandekoden ska lämnas till besökare i samband med att de betalar inträde.

Vem ska se till att reglerna följs?

– Våra duktiga badvakter och annan personal som redan är bra på att hålla koll på våra besökare. De kommer inte slänga ut folk hur som helst utan säger nog till först, men nu står det i uppförandekoden att de kan avvisa de som bryter mot reglerna, säger Ewa Bertz.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer