Malmös Matias Myttynen jublar efter segern i torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Malmö Redhawks och IK Oskarshamn i Malmö Arena. Foto: TT

Malmö tog säker seger mot Oskarshamn

Oskarshamn är fortsatt helt borta på bortais.

Efter 1–4 mot Malmö i Skåne har nykomlingen åtta raka förluster utanför hemmaborgen och Oskarshamn är nu ny SHL-jumbo.

Efter en het start på säsongen för SHL-nykomlingen Oskarshamn med tio av tolv poäng på de fyra första matcherna har det gått tyngre för Smålandslaget.

Landslagsuppehållet var ingen hjälp för att bryta den negativa trenden. Förlusten med 1–4 borta mot Malmö var Oskarshamns åttonde raka nederlag, varav sju under ordinarie tid, på bortais. På de 13 senaste matcherna har det blivit blott sju poäng och nykomlingen är nu ny jumbo i SHL.

Ledde med 3–0

Malmö var det klart bättre laget under den första perioden, men fick nöja sig med en 1–0-ledning i paus. Efter 7.29 skickade backen Marcus Björk in sitt fjärde mål för säsongen och gav hemmalaget ledningen.

Tabellnian Malmö fortsatte att ösa på i den andra akten. Redan efter 1.14 kunde Axel Wemmenborn peta in en retur från bortamålvakten Tex Williamsson. Målet var Wemmenborns första för säsongen och kom i spel sex mot fem spelare efter en avvaktande utvisning på en Oskarshamnspelare.

Drygt tre minuter senare kom även 3–0. Williamsson lämnade en retur rakt ut i slottet och där dök landslagsspelaren Emil Sylvegård upp och lyfte in utökningen.

I det läget av matchen låg det i luften att Oskarshamn skulle åka på en ny storförlust. Innan uppehållet föll laget med 1–7 mot HV71 och i början av oktober blev det hiskeliga 0–12 mot Färjestad.

Turlig reducering

Efter tolv minuter kunde dock Filiph Engsund turligt vispa in pucken bakom Oscar Alsenfelt i hemmamålet. Reduceringen lyfte bortalaget och spelet blev jämnare under såväl resten av perioden som i början av den tredje akten.

Knappt tolv minuter före full tid kunde dock hemmalaget säkra de tre poängen. Malmöforwarden Frederik Storm var då helt fri i slottet och förvaltade Lars Bryggmans passning från en position bakom målet på bästa sätt fram till slutresultatet 4–1.