Malmöbo hade duvor i lägenheten – kan tvingas flytta

Uppdaterad
Publicerad

Fågelspillning på golvet och en ”stark lukt” i lägenheten – en hyresgäst i Malmö höll duvor i sin bostad och nu kan han tvingas flytta.

– Vill man ha det så får man bo på landet på en gård, säger Anders Fransson, vd för Lifra som förvaltar fastigheten.

Det var Hem & Hyra som först rapporterade om det här ärendet som ska tas upp av hyresnämnden i Malmö i februari.

Hyresgästen, en man i 60-årsåldern, riskerar bli av med sitt hyreskontrakt som han haft sedan 90-talet. Efter flera klagomål från grannar genomfördes en inspektion av lägenheten i höstas.

– Det är inget lämpligt hem. Det är olämpligt för mannen som bor där och vi bedömer också att det är olämpligt för duvorna, säger Anders Fransson som är vd för Lifra som förvaltar den aktuella fastigheten.

Enligt klagomål ska duvor ha flugit in även i grannars lägenheter.

Vill att mannen flyttar

Fastighetsbolaget som äger fastigheten – alltså inte Lifra som bara förvaltar den – skriver i sin ansökan till hyresnämnden att hyresgästen inte ”iakttagit sin skyldighet att väl vårda lägenheten”. De vill därför att mannen flyttar från lägenheten.

SVT Nyheter Skåne har sökt hyresgästen utan framgång.

I videoklippet kan du se hur lägenheten såg ut under inspektionen i höstas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.