Malmökillar Sveriges VM-hopp i footvolley

Uppdaterad
Publicerad

MALMÖ | Två malmöspelare, Per Öberg och Robin Nordgren, ska representera Sverige som för första gången ställer upp i VM i footvolley, en variant av volleyboll inspirerad av fotbollen. Mästerskapet hålls i Dubai och arrangeras av Shejk Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, kronprins av Dubai.

Intresset för footvolley fick Per och Robin under en resa till Brasilien där man på Cobacabana-stranden såg brasilianare briljera med sin teknik i sanden.

– Vi vågade inte spela så vi köpte en boll och åkte hem och testade på det, säger Per Öberg.

– Där blev vi väl trollbundna och vi sa att vi ger det tre månader. Är vi sämst efter tre månader så struntar vi i det, men det är så kul så man vill bara fortsätta, säger Robin Nordgren.

Både Robin och Per är före detta handbollsspelare, Robin uppväxt i Ystad och Per i Härnösand. Sverige är än så länge en blåbärsnation när det gäller footvolley med få utövare. Förutsättningarna är inte heller de bästa om man jämför med stornationer som Brasilien, Paraguay och Portugal.

– Du ser ju här, det är inte optimala förhållanden, det blåser och är tio grader varmt, säger Per Ögren.

– Det är inte Rio direkt?

– Nej, det är inte Rio och inte Dubai heller för den delen men idag skiner solen så det är ändå okej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.