Föräldrarna Emily Svensson och Mikael Nordvall har inte bestämt sig vad bebisen ska heta. Men har ”Pyret” som arbetsnamn. Foto: Privat

Malmös första 2020-barn är fött – och det blev ”Pyret”

Uppdaterad
Publicerad

Under nyårsdagens morgon föddes Malmös första 2020-barn. Det blev ”Pyret” som kom till värden klockan 04.25 på onsdagsmorgonen.

– Vi var inte förberedda på detta. Vi satt hemma och åt musselsoppa sen var det bara att åka in, säger Mikael Nordvall, pappa till ”Pyret”.

Emily Svensson och Mikael Nordvall är föräldrarna till barnet.  Och än så länge har de inte satt något namn på den förstfödde.

– Pyret är än så länge ett arbetsnamnet. Det kommer bli något vanligare namn än pyret, säger Mikael Nordvall.

Lugnt på sjukhuset

Enligt Mikael Nordvall var det bara ”Pyret” och ett till barn som föddes i Malmö.

– 04.25 är ju inte så tidigt. När vi kom fram till sjukhuset var det väldigt lugnt. Sen kom de som jobbade på sjukhuset in och berättade att ”Pyret” var först, säger han.

Body med nummer 1 på

Som förstfödd i Malmö fick ”Pyret” en Body där det står ”Malmö 1” i guld.

– Det var sköterskorna kom in med den. Det var fint av dem, säger Mikael Nordvall.

”Pyret” vägde 3290 när hon föddes. Och nu ska familjen ta några veckor tillsammans med barnet.

Inte först i Skåne

Men även fast ”Pyret” var först i Malmö, hamnar hon på en femteplats i Skåne. Enligt Sydsvenskan var det Lund som hamnade på en första plats med tiden 00:36 , Helsingborg på en andraplats med 00.46.

Enligt Ystads Allehanda hamnade de på en tredjeplats med tiden 01.02, och enligt Kristianstadsbladet en liten tjej från Glimminge som blev först i Kristianstad men på en fjärdeplats i Skåne med tiden 04.02.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.