Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Malmösalonger säljer penismassage – ägaren nekar till prostitution

Publicerad

Marknadsföring av sexuell massage. Sexuella tjänster ”kan gå att ordna”. Så beskriver två massagesalonger i Malmö sitt utbud, skriver Sydsvenskan.

Ett företag som driver två massagesalonger i Malmö marknadsför sig så här på sin hemsida:

”Vad är speciellt med Tantra massage är att det är mycket sexuellt orienterat. Det kommer att finnas massage på och kring könsorganen, med fingrar och hand. Massagen beroende på vad den enskilde vill. Men även massage innebär beröring av könsorganen, har det absolut ingenting med sex att göra”.

Men på hemsidan kan man också klicka sig vidare till ”Om Happy Ending”. På dålig engelska står det att den som är intresserad av sexköp kan fråga den kvinnliga massören när de är ensamma i rummet.

Besökaren uppmanas att vara diskret för att inte dra polisens uppmärksamhet till salongen. Man uppmanas också att inte öppet skriva om de sexuella upplevelserna, men salongen ger tips på hur man kan formulera sig för att komma runt det.

”Ex 2 ... although the massage was not the best, so there was no shortage of service” ges som ett förslag.

”Vad tjejerna gör struntar jag i”

Lagen säger att den som säljer sexuella tjänster inte begår något brott, däremot gör sexköparen det, samt den som tjänar pengar på verksamheten. Då kan man straffas för koppleri.

– Det spelar ingen roll vad någon definierar det som utan det handlar om vad de tar betalt för. Om någon skriver ”vi masserar din penis men det är ingen sexuell tjänst”, det spelar ingen roll för det är det ändå, säger åklagaren Magnus Berggren till Sydsvenskan som var först med att uppmärksamma salongerna.

Föreståndaren på en av salongerna förklarar sin verksamhet så här till tidningen:

– Lagen i Sverige säger att man får sälja sex men inte köpa. Vad tjejerna gör när de har stängt dörren om sig struntar jag i. De får göra vad de vill och det är inte ägarens problem. Det är upp till myndigheterna att bevisa vad som pågår.

Sexualbrott

Visa

Koppleri: Den som främjar eller på ett otillbörligt sätt ekonomiskt utnyttjar att en annan person har tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning döms till koppleri.

Det är koppleri om någon helt eller delvis upplåter en lägenhet med vetskap om att den används för tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning.

Straffet är fängelse i högst fyra år. Vid grovt brott är straffet fängelse i lägst två år och högst åtta år.

Sexköpsbrott: 1999 blev det förbjudet att köpa sexuella tjänster. Förbudet innebär att det är olagligt att mot ersättning skaffa sig en tillfällig sexuell förbindelse. Straffet är böter eller fängelse i högst ett år. Det är inte straffbart att sälja sexuella tjänster.

Den som förmår ett barn som ännu inte fyllt arton år att mot ersättning delta i en sexuell handling döms för köp av sexuell handling av barn. Straffet är böter eller fängelse i högst två år.

Källa: polisen.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer