I entrén till universitetsbyggnaden Niagara erbjuds drop in-vaccinering. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Malmöstudenter erbjuds vaccination på universitetet

Publicerad

I samband med att höstterminen nu drar igång börjar Malmö universitet erbjuda de återvändande studenterna och personalen vaccin.

Under tre dagar, från måndagen den 20 september, anordnas drop in-vaccinering i byggnaden Niagara på Malmö universitet. I entrén kommer studentambassadörer att möta upp och informera de som vill utnyttja erbjudandet.

– Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att vaccinera sig under dessa dagar, säger Susanne Wallmark, universitetsdirektör på Malmö universitet.

Hoppas vaccinera många

Universitetet hoppas på att nå de som tänkt vaccinera sig men inte kommit till skott.

– Huset är inte öppet för allmänheten, men alla med ärende på universitetet är självklart välkomna att vaccinera sig här, säger Susanne Wallmark.

Siktar på vårterminen

Vaccinationen sker i samarbete med Region Skåne som just nu testar olika metoder för att nå ovaccinerade. Senast i helgen erbjöds vaccination i samband med en MFF-match.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet