Reparationsarbete vid kontorshuset dagen efter explosionen på Rosengård. Foto: Foto: SVT/Mikael Nordlander

Man anhållen misstänkt för explosion i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för inblandning i explosionen vid en kontorsbyggnad i Malmöstadsdelen Rosengård den 21 januari. Mannen greps under måndagen och anhölls samma dag. Han är misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Explosionen orsakade krossade fönsterrutor och begränsade skador på en av byggnadens entréer.

Kontorsbyggnaden ligger i närheten av polishuset i Rosengård, där en explosion skedde några dagar tidigare. Då skadades flera bilar på polisens parkering och fastigheten fick splitterskador.

Den 30-årige mannen häktas under onsdagen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Han greps inte i sitt hem eller på gatan utan inne på Rättscentrum i Malmö, berättar åklagaren Magdalena Tesfai.

– Men jag kan inte säga varför han befann sig just där, säger hon till SVT Nyheter Skåne.

Enligt åklagaren var fler personer inblandade i explosionen vid kontorshuset i Rosengård.

– Det finns uppgifter om det. Så det kan komma fler gripanden.

I samband med explosionen vid det närbelägna polishuset i Rosengård greps två personer som senare släpptes. Magdalena Tesfai vill inte uttala sig om de två explosionerna har något samband.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.