Området kring huset utanför Staffanstorp där kvinnan hittades död på tisdagsmorgonen är avspärrat. Foto: Mikael Nilsson

Släpptes på fri fot – misstänks ha mördat kvinna bara timmar senare

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har hittats död i en villa i Staffanstorps kommun. Polis och ambulans larmades vid tretiden till platsen natten mot tisdag. Den nu anhållne mannen var anhållen även på måndagen, då misstänkt för misshandel av kvinnan, men släpptes i brist på bevis.

– Kort därefter grips en man i närheten och under natten anhålls han, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till SVT Nyheter Skåne.

Kvinnan som hittades död inomhus i sin bostad är i 40-årsåldern. Enligt poliserna är det omständigheterna på platsen som gör att de misstänker mord. Mannen anhölls i närheten av den plats där den nu avlidna kvinnan hittades. Även han är i 40-årsåldern. Kvinnan och mannen ska ha någon form av relation till varandra.

Misstänkt mord/dråp utanför Staffanstorp

Åklagaren vill inte ange vilken relation mannen och kvinnan har men bekräftar på tisdagen att mannen satt anhållen så sent som igår, den 30 september, misstänkt för misshandel av kvinnan.

”Djupt tragiskt”

– Det jag vet, är att han anhölls igår misstänkt för brott mot kvinnan, säger kammaråklagare Mathias Larsson, vid Södra Skånes åklagarkammare, till SVT Nyheter Skåne.

Vilket slags brott?

– Han misstänktes för misshandel i närtid av den nu avlidna kvinnan, säger Mathias Larsson, åklagare.

Varför släpptes han?

–  Enligt förundersökningen saknades det tillräckliga skäl för fortsatt frihetsberövande. Det var den bedömningen som gjordes då, så som utredningsläget såg ut igår. Det är naturligtvis djupt tragiskt, säger kammaråklagare Mathias Larsson, vid Södra Skånes åklagarkammare.

Foto: Mikael Nilsson

En person slog larm

Larmet om händelsen utanför Staffanstorp inkom vid tretiden på tisdagsmorgonen. Kvinnan hittades död inomhus i sin bostad. Mannen greps och anhölls på platsen kort efter att kvinnan hittats.

– Det är omständigheterna på platsen som gör att man misstänker mord, säger kammaråklagare Mathias Larsson, vid Södra Skånes åklagarkammare, till SVT Nyheter Skåne.

Hur fick ni kännedom om kvinnan?

– Det är en person som ringer in om att en kvinna ska vara skadad.

Var det en granne?

Det vill jag inte svara på, säger kammaråklagare Mathias Larsson.

Området avspärrat

Platsen vid villan är avspärrad och under tisdagen kommer polisen att hålla förhör och påbörja en brottsplatsundersökning.

– Jag har precis pratat med grova brott, som håller i utredningen. På grund av förundersökningssekretessen, finns det inget mer jag kan säga i nuläget, säger Katarina Rusin.

Polisen gör en brottsplatsutredning. Foto: Mikael Nilsson

– Nu pågår arbetet med att utreda vad som hänt. Polisen gör en brottsplatsundersökning och rättsläkarna gör sin undersökning. Sedan får vi se vad utredningen leder fram till, säger Mathias Larsson, kammaråklagare.

Inom tre dygn kommer åklagaren antingen att begära den anhållne mannen häktad eller släppa honom på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord/dråp utanför Staffanstorp

Mer i ämnet