Här vid Husiegårds idrottsplats skedde den misstänkta våldtäkten mitt på dagen. Foto: Mikael Nilsson

Man åtalas för fyra år gammal barnvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

För fyra år sedan kom den misstänkta gärningsmannen på cykel, stannade vid flickan och drog sedan in henne i ett buskage och våldtog henne. Sedan dess har våldtäktsmannen varit spårlöst försvunnen – fram tills nu.

Den fyra år gamla barnvåldtäkten är på väg att lösas. Händelsen har varit omskriven och skedde vid Husiegårdens idrottsplats mitt på dagen i juli 2016. Nu åtalas en man i 40-årsåldern för grov våldtäkt mot barn vid Malmö tingsrätt.

400 män lämnade DNA

Cirka 400 män fick lämna DNA-prov genom topsning men det blev ingen träff. Men ett DNA-test på en 39-årig svensk medborgare som tidigare greps i Tyskland för sexualbrott gav också träff på Malmövåldtäkten, något som Sydsvenskan var först att skriva om.

Mannens DNA finns som bevis

Enligt stämningsansökan finns flera vittnen som styrker barnets berättelse. I bevisningen mot mannen finns bland annat spår av hans dna. Enligt stämningsansökan ska den misstänkte mannen haft kännedom om förundersökningen mot honom och lämnat landet efter brottet.

Mannen erkänner enligt åtalet att han haft sex med flickan, men förnekar att han använt våld.

I höstas berättade vi om hur polisen fick en DNA-träff i Tyskland efter att 400 personer topsats i Sverige:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.