Tillståndet för den kvinna, som misshandlades vid en busshållplats i Malmö natten till söndagen, är fortfarande kritiskt men stabilt. Foto: Mikael Nilsson

Tillståndet fortfarande kritiskt för kvinnan som misshandlades vid busshållplats

Uppdaterad
Publicerad

Tillståndet för den kvinna som misshandlades vid en busshållplats i Malmö natten till söndagen är fortfarande kritiskt, men stabilt.

– Läget för henne är kritiskt men stabilt och hon hålls fortfarande nedsövd, säger kammaråklagare Fredrik Jönsson.

En man i 20-årsåldern har häktats misstänkt för mordförsök. Vid häktningsförhandlingen på måndagen erkände han misshandeln via sin advokat.

Erkände misshandeln

– Han har erkänt våldshandlingen, säger Fredrik Jönsson.

Det var strax före klockan 01 natten till söndagen som en kvinna i 25-årsåldern utsattes för livshotande skador vid en misshandel på en busshållplats i Lönngården i Malmö.

Samma natt greps en man i 20-årsåldern misstänkt för misshandeln. Enligt polisen fanns det ingen relation mellan dem.

Den häktade mannen har tidigare varit dömt till psykiatrisk tvångsvård och hade, enligt förvaltningsrättens beslut i oktober 2018, en allvarlig psykisk störning. Därför förlängdes tvångsvården av honom i sex månader, till och med den 3 april i år.

Psykiatriskt undersökning

Tingsrätten beslutade under häktningsförhandlingen att han ska genomgå en stor psykiatrisk undersökning.

Mannen häktades, eftersom tingsrätten ansåg att det fanns risk för att han skulle kunna försvåra utredningen.

– Han kommer att sitta häktad i fyra veckor. Under den tiden ska vi förhöra vittnen och ytterligare undersöka brottsplatsen, säger kammaråklagare Fredrik Jönsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer