Stor insats i Glimåkra där en eller flera personer ska ha avlossat skott från en bil. Foto: Jens Christian

Man häktad efter skjutning i Glimåkra

Uppdaterad
Publicerad

I lördags kväll larmades polisen till Glimåkra efter att någon avlossat skott från en personbil. Under onsdagen häktades en ung man, på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot.

Flera personer ringde i lördags och larmade om skottlossning från en bil i Glimåkra. Personbilen sågs sedan lämna platsen i riktning mot Lönsboda.

I söndags greps och anhölls den 20-årige man som nu begärs häktad.

– Han kom in till polisen själv, säger Zebastian Trolle Liljegren, åklagare i målet.

20-åringen nekar till brott.

Hur kom det sig att han kom in till polisen?

– Det är inget jag vill uttala mig om. Han har förnekat gärningen. I övrigt vill jag inte säga någonting om vad han sagt, säger Zebastian Trolle Liljegren.

Många vittnen

I nuläget är tre personer uppsatta som målsägande i ärendet. Huruvida de varit egentliga måltavlor för skjutningen vill åklagaren inte säga. Många vittnen har förhörts, berättar åklagaren. Enligt honom ska det ha handlat om ett skott som avlossats från bilen. Ingen skadades i skottlossningen.

SVT Nyheter Skåne har sökt 20-åringens advokat utan framgång.

På onsdagseftermiddagen häktades 20-åringen på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.