En man i Malmö har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov. Foto: Johan Nilsson/TT

Se när polisen söker efter den försvunna kvinnan

Uppdaterad
Publicerad

En man har häktats misstänkt för människorov på en kvinna i Malmö. Under tisdagen genomförde polisen dykningar i en damm vid en golfbana i Oxie.

Sedan tidigare har en man i 50-årsåldern suttit anhållen efter larm om ett misstänkt människorov alternativt olaga frihetsberövande. Mannen häktades på tisdagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för människorov av en kvinna i 30-årsåldern.

Mannen greps efter att polisen fått samtal efter midnatt natten till lördag från någon som ville anmäla en kvinna försvunnen. Polisen kontrollerade då hennes bostad, som var tom.

Dykningar i damm

Under tisdagsmorgonen fortsatte polisen sitt sökande i stadsdelen Oxie i Malmö och genomförde dykningar i en damm på en golfbana.

– Det stämmer. Vi kommer att söka av den dammen precis som vi söker av andra områden, sade Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen, under tisdagsmorgonen.

Strax innan 16 på tisdagseftermiddagen avslutades den sökinsats enligt Lag om skydd mot olyckor (LSO) som pågått i Oxie då kvinnan inte hittats i det avspärrade området runt golfbanan.

– LSO ger oss specifika befogenheter att exempelvis spärra av större områden, söka i personers hem och tillsätta stora personalresurser till ärendet. Sökandet kommer dock fortsätta under kvällen och natten men vi riktar in oss på specifika platser av större intresse i framför allt Oxie, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos Malmöpolisen.

Vår reporter Jane Andersson var på plats vid golfbanan tidigare under dagen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.