Polisbevakning av Bergaskolan Foto: Bernard Mikulic

Elev på Bergaskolan: ”Man blir rädd att det ska hända igen”

Uppdaterad
Publicerad

Polis och skolledning bestämde att det skulle vara en vanlig skoldag dagen efter hotet. Men det blev en konstig dag för många.

– Det har varit mycket rykten på skolan hela dagen. Vi har pratat på lektionerna om det som hänt och det var många elever som var upphetsade och oroliga. Vi har också pratat mycket om vem som hotat skolan och varför, säger en elev till SVT Nyheter Skåne.

Det var under tisdagen som polisen fick in uppgifter om ett hot mot elever på Bergaskolans tillfälliga lokaler i Bunkeflostrand. Tre tonåringar har anhållits, misstänka för förberedelse till mord. De har förhörts under dagen.

Polis gick runt på skolan

Poliser har under hela dagen varit på plats utanför och inne på skolan för att markera sin närvaro och prata med elever som behöver det.

– Det har känts konstigt och bra samtidigt att polis har patrullerat vår skola idag. Det känns märkligt och tryggt samtidigt när man ser poliser som går runt på vår skola. Om det händer skolskjutningar i USA så tänker man nu att det kan hända här också. Man blir rädd att detta ska hända igen, avslutar eleven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.