Man dog efter krock med stentrappa

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen kolliderade en bil med tillhörande släp med en stentrappa i Glimåkra i Östra Göinge. Föraren, en 59-årig man, dog av sina skador. Även två hundar dog i olyckan.

Strax innan klockan 17 på torsdagseftermiddagen inträffade olyckan i Glimåka. Enligt polisen körde en personbil med släp in i en större stentrappa till ett bostadshus.

Personen som körde bilen, en 59-årig man, fick föras till sjukhus med ambulans. På torsdagskvällen meddelade polisen att mannen avled senare av sina skador. Hans anhöriga är underrättade.

Även två hundar som färdades i bilen dog i olyckan.

Filmade in i ambulansen

Enligt polisen befann sig många nyfikna åskådare på platsen som fotograferade och filmade händelsen och var närgångna under räddningsarbetet.

– Folk sträckte in händer och armar inne i ambulansens hytt och fotograferade den pågående vården, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region syd.

Enligt polisen ska gruppen av människor inte ha fördröjt räddningsarbetet men det blev åtminstone stört.

– Vi på polisen tycker att man gått över gränsen när man gör på detta viset. Det är inte förbjudet att fotografera och filma på allmän plats men det är problematiskt ur ett etiskt perspektiv, säger Rickard Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.