Man döms till sex års fängelse för knivattack

Publicerad

En man i 30-årsåldern knivattackerade en man utanför en lägenhet i Eslöv. Nu döms han i Lunds Tingsrätt till fängelse i sex år för mordförsök.

Det var i våras som mannen i 30-årsåldern befann sig utanför en lägenhetsport i Eslöv tillsammans med några andra, bland annat sin föredetta flickväns bror. Han och brodern var där för att hämta hem hans syster som befann sig uppe i lägenheten med sin pojkvän och några vänner.

Kvinnan och hennes pojkvän gick senare under kvällen ner utanför porten till lägenheten för att träffa en vännina till henne. De visste inte att kvinnans bror och hennes före detta pojkvän då också befann sig nedanför.

Bråk uppstod

När samtliga stod utanför porten uppstod ett bråk mellan mannen i 30-årsåldern och hans ex-flickväns nya pojkvän.

Mannen i 30-årsåldern ska då ha attackerat pojkvännen med en kniv och utdelat ett flertal hugg mot honom. Enligt domen ska angreppet ha fortsatt när pojkvännen försökt fly från platsen genom att ta sig in i trapphuse.t

Vännerna som befann sig uppe i lägenheten larmade sedan polisen. Pojkvännen fick föras med ambulans till sjukhuset där han opererades akut.

Livshotande skador

Han fick bland annat skador på den högra sidan av bröstryggen som ska ha varit livshotande enligt den rättsmedicinska undersökningen.

Mannen i 30-årsåldern har erkänt att han knivskurit pojkvännen. Han förnekar dock att han är ansvarig för brottet då han menar att han agerat i nödvärn när pojkvännen angrep honom med våld.

Lunds Tinsgrätt gör bedömningen att mannen i 30-årsåldern har begått handlingen med uppsåt. Han döms till fängelse i sex år för mordförsök och ska också betala skadestånd på 125 000 kronor till brottsoffret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.