Det var på måndagskvällen som polis och ambulans larmades till Kroksbäck. Foto: Mikael Nilsson

Man föll från tredje våningen – efter stöldförsök av falska poliser

Uppdaterad
Publicerad

Två personer som utgav sig för att vara poliser ska ha trängt sig in i en lägenhet på Kroksbäck i Malmö på måndagskvällen. En man skadades och fördes till sjukhus efter att ha fallit från en balkong i samband med händelsen.

Det var på måndagskvällen som polis och ambulans larmades till Kroksbäck efter att en man skadat sig efter att trillat, eller hoppat, från en lägenhet på tredje våningen.

– Patrullen har pratat med mannen och han har förts till sjukhus. Vi misstänker inte i nuläget att det är någon som har knuffat honom, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.

Händelsen ska ha föregåtts av att två personer trängt sig in i lägenheten.

– De personerna ska ha sagt att de varit poliser. De ska ha försökt få med sig gods men inte lyckats, säger Calle Persson.

De falska poliserna ska därefter ha flytt från platsen. Polisen har upprättat en anmälan om föregivande av allmän ställning och försök till grov stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.