Det var i augusti som två personer sköt inne i en festlokal på Ystadvägen i Malmö. Foto: SVT

Man gripen för skottlossning på fest

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har gripits av polis misstänkt för en skottlossning mot en fest i Malmö där tre män skadades.

Mannen är misstänkt för mordförsök och anhölls under onsdagen, rapporterar Kvällsposten.

Det var i augusti i år som två personer tog sig in i en pågående fest i Föreningarnas hus på Ystadvägen i Malmö. I lokalen befann sig runt 60–70 deltagare.

Enligt polisen ska en av de två männen ha skrikit ”vem har slagit min bror?”, för att sedan avfyra ett skott mot taket. När några av festdeltagarna rörde sig mot männen avfyrade en av männen flera skott mot folkmassan. Kort före händelsen ska de två männen ha varit inblandade i ett bråk med en man utanför festlokalen.

– Den här typen av urskiljningslöst skjutande in i en festlokal har vi inte haft tidigare i Malmö, sade poliskommissarie JB Cederholm då.

Polisen hittade flera hylsor i lokalen och grep inledningsvis två personer, dessa släpptes samma dag och var därefter inte misstänkta för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.