Mannen misstänktes för mordet på en kvinna som hittades död i en bil i Malmö Foto: Mikael Nilsson

Man hittad död i danskt häkte – misstänkt för mord i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Den 27-åriga man som greps i Danmark misstänkt för mord i Malmö hittades under lördagen död i en häktescell i Odense. Mannen greps misstänkt för mordet på en kvinna i 25-årsåldern som i torsdags hittades död i en bil i Malmö.

Under fredagen utfärdades en europeisk arresteringsorder på mannen, som är dansk medborgare, och han kunde under fredagskvällen gripas efter en biljakt på en motorväg vid Nyborg på Fyn.

Utredningen fortsätter

En häktningsförhandling skulle hållas i Odense på lördagen. Men under morgonen meddelade dansk polis i ett pressmeddelande att den 27-årige mannen har hittats död i sin cell.

– Personen är hittad död. Nu ska vi ta reda på vad som har hänt med mannen. Mer än så kan jag inte berätta, säger Tomas Kristiansen, presstalesperson hos dansk polis.

Enligt svensk polis och åklagare kommer utredningen att fortsätta.

– Det är en mycket tragisk händelse för alla inblandade. Utredningsarbetet fortsätter. Under helgen hålls bland annat förhör med vittnen, och teknisk bevisning säkras och analyseras, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Kajsa Cavallin i ett pressmeddelande.

Bland annat kommer den bil som kvinnan anträffades i att undersökas.

– Det är dansk polis som håller i ärendet, därför kan vi inte gå in mer i detta, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisregion Syd.

Kvinna hittades död i bil

Det var vid 03-tiden på torsdagsmorgonen som polisen meddelade att en kvinna i 25-årsåldern hittats död i en bil vid Hyllie i Malmö. Omständigheter gjorde att polisen inledde en förundersökning om mord.

– Personerna som larmade  gick förbi bilen och såg kvinnan. När vi kommer fram tillsammans med ambulans kan man ganska tidigt konstatera att personen är avliden. Med detsamma spärras platsen av, sa Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.