Äldre man allvarligt skadad efter drunkningsolycka i Ystad

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv fem kom larm om en drunkning i Ystads hamn. Det var en man i 75-årsåldern som hamnat i vattnet, orsaken är fortfarande oklar.

Räddningstjänst var på plats strax efter larmet kommit in och väl på plats hade en person hoppat i för att hålla mannen över ytan. Mannen ska då ha varit okontaktbar.

– Man ska inte bada vid hamnen och vi vet inte vet hur mannen hamnade i vattnet, säger Dennis Nilsson på Sydöstra Skånes räddningstjänst.

Eftersom det är en hög kant upp från vattnet fick mannen tas upp med båt, räddningstjänst, sjöräddningen och ambulans var på plats. Polis kom även senare men lämnade snabbt då det inte var ett polisärt ärende.

Insatsen tog tio minuter, mannen fick första hjälpen på plats och fördes sen med ambulans till lasarettet i Ystad där han vårdas för allvarliga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.