Foto: TT/Johan Nilsson

20-åring anhållen för mordförsök i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-års åldern knivskars på Stortorget i Hässleholm på lördagseftermiddagen. En man i 20-årsåldern är gripen och anhållen misstänkt för försök till mord.

En man i 30-årsåldern knivskars vid ett bråk på Stortorget i Hässleholm strax efter klockan två på lördagseftermiddagen.

– Det ska inte vara någon fara för hans liv men det är svårt att bedöma knivskador, sa Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral på lördagseftermiddagen.

En kvart efter dådet greps en man i 20-årsåldern bakom järnvägsstationen, inte långt från Vattugatan där händelsen inträffade. Mannen är anhållen misstänkt för mordförsök på 30-åringen.

Det fanns, enligt Calle Persson,  gott om vittnen till händelsen eftersom många människor fanns på torget vid tiden för dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.